Seramiksan, Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesini Artırmaya Yönelik İstişare Toplantısı’na Katıldı

13 Haziran 2024 Perşembe

Tüm Haberler

Seramiksan AŞ, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA-II) 2014-2020 Dönemi kapsamında Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği ortak finansmanı ile desteklenen TRESSP2.1.IQVETIII Sektörel Mükemmeliyet Merkezlerinin Kurulması Yoluyla Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Artırılması Operasyonu Teknik Destek Projesi'nde (METEK III) önemli bir rol üstleniyor. Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen bu proje, 25 pilot ilde mesleki ve teknik eğitimi güçlendirmeyi amaçlıyor.

Seramiksan, projenin iş tanımında yer alan faaliyet kapsamında gerçekleştirilecek olan Mesleki ve Teknik Eğitim Bilgilendirme ve İl İstişare Toplantısı’na katılım sağlayarak, iş dünyası ile eğitim camiası arasındaki iş birliğini güçlendirmeyi ve bu alandaki son gelişmeleri paylaşmayı hedefliyor.

Etkinliğin Amaçları ve Kapsamı

Proje kapsamında, mesleki ve teknik eğitimde özel sektör iş birliğinin güçlendirilmesi, eğitim ve istihdam süreçlerinin uyumuna dair bilinç ve ortak anlayış geliştirilmesi ve bilgi paylaşımının sağlanması amacıyla çeşitli toplantılar düzenlenecektir. Bu toplantılar, iş dünyası, sosyal ortaklar, akademi ve eğitim camiasının temsilcilerini bir araya getirerek, mesleki ve teknik eğitimin kalitesini artırmayı hedeflemektedir.

Toplantılar, katılımcıların bilgi ve deneyimlerini paylaşmalarına olanak sağlayacak ve mesleki eğitimin geliştirilmesine yönelik stratejilerin belirlenmesine katkıda bulunacaktır.

Seramiksan, bu tür projelerde aktif bir rol alarak mesleki eğitimin gelişimine katkıda bulunmayı ve sektördeki yetenek havuzunu genişletmeyi hedeflemektedir. Seramiksan İnsan Kaynakları Müdürü Burak Ersoy, bu projeye katılmanın Seramiksan için büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirterek, "Mesleki eğitimin kalitesinin artırılması, sektörümüzün sürdürülebilirliği ve geleceği için hayati öneme sahiptir. Bu projede yer alarak, ülkemizin nitelikli iş gücü ihtiyacına katkıda bulunmayı hedefliyoruz" dedi.

Arama Ekranını Kapat
x

Seramiksan'da Ara