Seramiksan Seramik Sağlık Gereçleri

5 Ağustos 2014 Salı

Tüm Haberler

Seramiksan  Sağlık Gereçleri fabrikasının temeli 2011 yılı Eylül ayında atılmış ve üretim faaliyetlerine 2013 yılı ilk aylarında başlamıştır. Fabrika 112000 m2 alan üzerinde 45000 m2 kapalı alana sahiptir. Yatırımın tamamı bittiğinde, yıllık 2.000.000 adetlik bir kapasiteye ulaşılacaktır. Tesiste seramik sağlık gereçlerinin yanısıra klozet kapağı üretimide gerçekleştirilmektedir.Tesis tam kapasiteye ulaştığında bünyesinde 250 kişiye iş imkanı sağlayacaktır.

Seramiksan SSG tesisi, seramik dünyası içerisinde , gerek teknik gerekse teknolojik olarak , çalışabilme esnekliği, çevreye ve çalışanına duyarlılık, ve enerji tasarrufu konularında , kesinlikle dünya lideri olarak tanımlanabilir.

Teknoloji 

Bu proje içerisine son teknolojinin bütün yenilikleri dahil edilmiştir. 

  • Tek kalıplı wc makineleri ve diğer çok amaçlı döküm makineleri ,  yüksek basınçla döküm yapan mikrogözenekli  kalıplarla donatılmış ve hücre içerisindeki bütün işlemler , robot tarafından otomatik olarak gerçekleştirilmesi sağlanmıştır. Bu sayede, minumum iş gücü kullanılarak, maksimum verim elde edilmesi mümkün olmaktadır. Ayrıca tezgahlarda tüm transfer işlemleri robotlarla yapılmaktadır.
  • Yarımamul  kurutmasının en kritik   aşamasını  garantiye alabilmek ve homojen kurumayı ve sabit koşulları optimum düzeyde tutmak  için , her yarımamule uygun ön kurutucu makineleri kullanılmaktadır.
  • Henüz pişirilmemiş ve kırılgan durumdaki yarımamulleri , yükleme arabalarına yükleme ve boşaltma robotlar tarafından yapılmaktadır.Arabaların transferi ise lazer güdümlü LGV sistem tarafından gerçekleştirilmektedir.
  • Bütün yarımamul cinslerinin taşınması , tabanlarının temizlenmesi , taşıyıcıların temizlenmesi, klozet sifon içlerinin sırlanması ve yüzeylerinin sırlanmasını da içeren tam otomasyonlu sırlama sistemi mevcuttur
  • Sır ve çamur muhteviyatları, işletme toplam veriminin ve nihai ürün kalitesinin optimum düzeyde tutulması adına , Avrupa'da bulunabilen en kaliteli hammadeler kullanılarak hazırlanmıştır.

Esneklik

Proje tasarımı , azami ürün çeşitliliğinin yönetilebilmesi için ihtiyaç duyulan gerekliliklerden de sağlamaktadır.Günümüz pazarında rekabet koşulları çok sertleşmiştir ve diğer üreticiler sürekli yeni çözümler ve fikirler bulmaktadırlar.Hal böyle olunca , ürün değişiminin en az kayıpla yapılabilme kabiliyeti kaçınılmaz olmuştur.Bu sebepten dolayı hızlı değiştirilebilen tekli klozet kalıpları ve çok yönlü döküm makineleri kurulmuştur.

Döküm ,taşıma,kurutma,sırlama,fırınlama işlemlerinin tamamı , hızlı ve doğru prosesi garanti altına alabilmek için PLC'ler tarafından kontrol edilmektedir.

Enerji tasarrufları

Enerji tasarrufları konusuna Seramiksan Yönetimi her daim azami ilgi duymuştur ve bunu sağlayabilmek adına en gelişmiş teknolojik yenilikleri kullanmaktadır. Fırınlardan çıkan atık ısının tamama yakını , proseste ihtiyaç duyulan noktalarda kullanılmaktadır.

Tasarım

Tüm ürün geliştirmeleri bilgisayar destekli olarak yapılmakta ve modeller CNC tezgahlarında üretilmektedir. Bu sayede hızlı ve hatasız model geliştirme mümkün olmaktadır. Bu sayede  normalde çok uzun zaman ve emek harcanması gereken , tasım sürecinin kısaltılması mümkün olmaktadır.

Kullanıcı Dostu Ürünler

Tüm ürünler ve yardımcı malzemeler, müşterilerin zaman içinde karşılaşabileceği sorunları daha başlangıçta ortadan kaldıracak şekilde üretilmektedir. Bunlardan bazıları

  • 304 paslanmaz den imal edilen tahret başlıklarının klozetlerde standart olarak montajlı bir şekilde sunulması. Bu sayede piyasadaki mevcut ürünlerde, temizlik amaçlı kullanılan malzemelerinin korozyon etkisiyle, zaman içinde oluşan kararma ve yeşillenme gibi problemler daha başlangıçta elimine edilmektedir.
  • Tüm rezervuarlarda dünyanı en iyi markası olan GEBERIT marka iç takım montajlı ve ayarlı (2,5-4,5 lt) olarak sunulmaktadır. Rezervuarların montajı , klozetten bağımsız olarak yapılmaktadır. Bu sayede kullanım sırasında oluşabilecek muhtemel iç takım arızalarında, iç takımlar, klozetin sökülmesine ihtiyaç duyulmadan kolayca değiştirilebilmektedir. Piyasadaki ürünlerde ise herhangi bir iç takım arızası durumunda klozetin komple sökülmesi gerekmektedir. Buda çok büyük bir zaman ve işçilik kaybına neden olmaktadır.
  • Klozetlerle beraber soft close kapak standart olarak verilmektedir. Klozet kapaklarında dünyanın en iyi markalarından biri olan SUGATSUNA damperler kullanılmaktadır. Bu damperlerin ömrü 50000 aç kapaya izin vermektedir.
  • Tüm klozetler cevre dostudur ve 2,5-4,5 lt ile temizlik yapabilmektedir.

Arama Ekranını Kapat
x

Seramiksan'da Ara